Waarom op reis met de motor?

Op vakantie gaan is altijd leuk. Het plannen van een vakantie is voor velen onder ons net zo interessant als de vakantie zelf. Het is best moeilijk om onze vakanties origineel en boeiend te houden. Heb je al eens gedacht om erop uit te trekken met het stalen ros, je motor.

Of je nu alleen reist of in een groep, je moet vooraf beslissen op welke manier je wilt reizen. Je besluit staat vast dat je als transportmiddel voor de motorfiets kiest. Een motorvakantie geeft je de mogelijkheid om alles te bekijken vanuit een ander perspectief. Je kan de “lekker langzaam route” naar de middellandse zee al meerdere malen met de auto of mobilhome gedaan hebben, eens je voor de motor kiest, ervaar je een compleet andere ervaring. Op een motor ben je opengesteld aan de elementen. Dit maakt alles intenser. Die regenbui stelt niet veel voor met de auto, maar op de motor is dit toch net anders. Die intensiteit zorgt ervoor dat je meer geniet en meer ervaart. Zo zal je genieten van een hemels parfum als je langs de lavendelvelden rijdt, je vaker geneigd zijn om even langs te kant te gaan om van het mooie uitzicht te genieten, en dat verfrissende drankje smaakt net iets beter na een leuke rit. Een andere keuze is welke soort accommodatie je verkiest. Ga je kamperen of ben je meer te porren voor een hotel?

De combinatie van een motorvakantie en kamperen is populair. Het geeft je een enorme vrijheid en dat weten vele motorrijders te appreciëren. Het enige nadeel is dat een motorfiets niet over een grote kofferbak beschikt zoals een auto. Het spreekt voor zich dat enige planning over wat in te pakken een goed idee is. Zelfs als je beschikt over een motor met opslagmogelijkheden is het vaak “back to basics” als je kiest voor kamperen. Een extra tanktas of rugzak kan wonderen verrichten, maar draagt meestal niet bij aan het rijcomfort.

Je kan ook kiezen voor een hotel, of het huren van een bungalow of dergelijke. Dit vergt iets meer planning, maar geeft je zoveel meer luxe. Luxe kost natuurlijk geld en je vakantiebudget zal hoger moeten zijn in vergelijking met kamperen. In een toeristische omgeving is het mogelijk een hotel te vinden voor elk budget, maar als je op een wat afgelegen plek vertoeft is de keuze vaak beperkt. Deze afgelegen gebieden zijn vaak populair voor motorrijders omwille van het rijgenot. Kleine slingerwegen die niet bezaait zijn met automobilisten, en tergend langzaam rijdende caravan eigenaars.

Een motorvakantie is een waar avontuur. Als je voor een motorvakantie kiest start je vakantie vanaf het moment dat het gas open draait. De trip van thuis tot je vakantiebestemming is echt al een genot op zich.