Motoren verkopen

Als je in de motorverkoop business aan de slag wil, dan is het handig om met een aantal dingen rekening te houden om dit tot een succes te maken. Motoren verkopen lijkt op auto’s verkopen, maar je zit toch in een net andere niche met een andere doelgroep en andere details om rekening mee te houden.

Crm

Ben je echt van plan om een business op te zetten en ga je verder dan slechts een paar motors verkopen? Dan heb je zeker een crm software nodig om je klantenrelaties te beheren. Hiervoor kun je bij Lime technologies terecht. Met behulp van de crm software van Lime technologies kun je alle belangrijke informatie van en over je klanten op een centrale plek verzamelen en overzichtelijk analyses maken van het koopgedrag en de voorkeuren van je klanten. Op die manier kun je de communicatie met verschillende klanten makkelijk onderhouden en ze op het juiste moment benaderen met een mooie aanbieding van die ene motor waarvan je in de crm software hebt kunnen zien dat ze interesse hebben.

Beste tijd voor motors

De vraag naar motoren neemt vooral toe in het voorjaar. Dat is dus ook de tijd dat je de beste prijzen voor je motoren kunt krijgen en het snelst de motoren over de spreekwoordelijke toonbank ziet vliegen. Dit geldt vooral voor de maanden april tot en met juni. Wanneer je er als koper vroeg bij bent, kun je de hele lente, zomer en het begin van de herfst nog genieten van je stalen ros. Benader je klanten via je crm software rond januari en februari met mooie aanbiedingen. De concurrentie is dan nog niet zo hard omdat het aanbod van motoren nog minder groot is.

Goede staat

Wat ontzettend belangrijk is, is dat de motoren die je verkoopt in goede staat verkeren. Zorg dat je alle functies hebt gecontroleerd en dat er geen mankementen meer zijn. Wanneer je een motor verkoopt met een mankement, kost dit je niet alleen je goede naam, maar kun je ook veel geld kwijt zijn aan reparaties die misschien wel hoger uitpakken dan de kostprijs. Pak desnoods van elke motor even het onderhoudsboekje erbij.

Papieren

Wanneer je een motor verkoopt, heeft de koper een kentekenbewijs en de 9-cijferige tenaamstellingscode van de motor nodig. Dit laatste kan de koper in twee delen ontvangen. Deel 1 lever je meteen mee bij het overschrijven van de motor. Deel 2 stuurt RDW op tegelijk met het kentekenbewijs.

Goede prijs voor een motor?

Wat is nou een goede prijs voor een motor en hoe stel je die vast? Er bestaat niet echt een koerslijst voor motors om de dagwaarde te bepalen zoals je dat bij auto’s hebt. Voor een prijs die realistisch is kun je online research doen en prijzen opzoeken van vergelijkbare motoren. Neem hierbij het bouwjaar, de bouwmaand, de kilometerstand en het type motorblok in je overweging mee.