Op motoravontuur!

Mensen die van motorrijden houden zijn over het algemeen avontuurlijke personen, anders zouden ze zich niet aan een motor wagen! Motorrijden geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Op vakantie gaan met de motor kan dat gelukzalige gevoel vermenigvuldigen met een factor honderd! Laten we dus meteen een spannende motorroute uitzoeken voor een optimaal (motor)vakantiegevoel.

[IMAGE=bn5uhqdAFqTM.jpg]

Transsylvanisch avontuur

Indien we in Europa willen blijven is de Transfagarasan Highway een gewaagde optie. Deze Highway bevindt zich in Roemenië en gaat dwars door de Transsylvanische Alpen heen. Het Fagarasgebergte is namelijk een deel van de Transsylvanische Alpen en wel het hoogste deel. Het omvat gigantische bergtoppen en dus adembenemende uitzichten! De Transfagarasan Highway schijnt een van ‘s werelds meest spectaculaire routes te zijn. De weg is 90 kilometer lang, maar behelst vele tunnels, viaducten, haarspeldbochten, S-bochten en heftige afdalingen. Daarom is de maximale toegestane snelheid dan ook maar 40 km per uur, om het bloedstollende karakter van deze route enigszins te neutraliseren. Bloedstollend is het Transsylvanische gebergte sowieso! Immers, Transsylvanië staat vooral bekend om haar diverse vampierverhalen die nog altijd in de Roemeense folklore rondwaren. Het gebied herbergt het kasteel van de huiveringwekkende vampier Dracula. Dit kasteel is te zien nadat we het dorp Capataneni hebben gepasseerd. Om een bezoek aan het kasteel te brengen volgen we de wegwijzer waarop ‘Poenari Castle’ staat. De klim naar het kasteel is gigantisch maar zeer de moeite waard! Andere prachtige fenomenen die we tegenkomen op deze route zijn onder meer gletsjers, watervallen en (gletsjer)meren.

Voorbij de Zijderoute

Voor de motorrijders die zich willen wagen aan een ongekend avontuur buiten Europa, is de Karakoram Highway een ware uitdaging. Deze route is gesitueerd tussen Pakistan en China en is maar liefst 1300 kilometer lang! De Karakoram Highway is de hoogstgelegen weg ter wereld en gaat dwars door de Himalaya. De weg is een expansie van de voormalige Zijderoute, de handelsroute tussen China en het Midden-Oosten, waar duizenden karavanen ons zijn voorgegaan.

Deze riskante route is niet zonder gevaar, gezien de enorme hoogteverschillen en soms bizarre weersomstandigheden die plotseling kunnen optreden. Ervaring is dus vereist, maar zeker ook wind- en waterdichte kleding. Omdat het nieuwe winterseizoen is begonnen is het niet moeilijk om aan warme kleding te komen. Alle kledingwinkels adverteren er nu mee en ook https://kidsbrandstore.nl/ beschikt over een nieuwe wintercollectie voor de jongeren onder ons, dus keuze te over. Naast warme kleding en veel ervaring is een onbevreesd karakter absoluut nodig, aangezien deze route nogal een hachelijke onderneming is op de motor. De weg is voor het grootste deel geasfalteerd, maar dat is niet overal het geval. Bovendien zijn lawines, spontane aardverschuivingen en hevige sneeuwval aan de orde van de dag en kunnen de weg hier en daar blokkeren. Kortom, de Karakoram Highway staat voor een weergaloos, maar onvergetelijk motoravontuur!