Hoe jezelf voor te bereiden op een motorvakantie

De ervaren motorrijder weet dat een goede voorbereiding essentieel is voor een succesvolle trip. Tijdens je vakantie wil je ontspannen toeren en zorgeloos door het leven gaan. Graag geven we je enkele tips die het reizen per motor kunnen vergemakkelijken.

De moderne techniek maakt het mogelijk om in alle comfort te reizen. Het gebruik van een gps toestel is zeker handiger dan het gebruik van kaarten of nota’s. Websites over reizen met de motor voorzien vaak routes uitgestippeld met een gps-toestel en ondersteunen ze met de te volgen coördinaten zodat ze gemakkelijk te volgen zijn. De ervaren motorrijder zal vaak een extra uitgeschreven routebeschrijving meenemen, omdat dat handige gps-toestel het wel eens kan laten afweten. Zulke toestellen komen in alle prijsklassen en een keuze maken is erg moeilijk. Je moet nauwkeurig afwegen hoeveel je wil spenderen aan de kwaliteitsklasse die je wenst.

Tijdens je voorbereiding moet je ook denken aan de minder prettige momenten. Een ongeval is snel gebeurt, en als het je overkomt kan je het beste maar goed voorbereid zijn. Check of al de documenten aanwezig zijn voor je motorfiets en jezelf. Een sticker op je telefoonhoesje met het telefoonnummer van je contact in nood kan de hulpdiensten van pas komen in een noodsituatie.