Regenkledij

In België of Nederland kan je als motorrijder niet zonder regenkledij. Rijden met een motor heeft vele voordelen, maar een nadeel is dat je onderworpen bent aan de natuurelementen. Het beschermen tegen regen is niet eenvoudig.

Een honderd procent waterdicht pak is moeilijk te vinden, en als je een waterdicht pak draagt, zal je altijd last hebben van condensatie aan de binnenzijde van dit pak. Je zweet zit ook gevangen in dit regenpak en dit alles maakt het een onaangename ervaring. Het is een beetje kiezen tussen twee slechte opties. Een waterdicht pak en zweterig op de motor zitten of een ademend pak, maar met de nodige lekkage.

Het materiaal van een ademend pak maakt de doorgang van water vanuit de binnenzijde van het pak naar de buitenzijde van het pak mogelijk. Hierdoor voelt dit soort regenkledij frisser aan. Bij intense blootstelling aan regen zal het membraan niet meer waterafstotend zijn en dus lekkages krijgen.

Goede regenkledij is niet goedkoop. Na elk gebruik moet je de regenkledij goed laten drogen om onfrisse geurtjes te vermijden. Voordat je de regenkledij behandeld met een speciale waterafstotende spray moet je even checken of het wel toegestaan is voor het gebruikte materiaal.