Drank en voeding

Motorrijden is niet alleen om zich te verplaatsen van punt A naar punt B, maar is vaak ook een sociaal gebeuren. Motortreffen en toertochten lokken vele deelnemers en dit vooral bij goed weer. Vele deelnemers vergeten echter dat je bij warm weer veel moet drinken.

Als je op een warme dag in beschermende kledij van de motor komt kan de hitte wel eens toeslaan. Menig motorrijder is geneigd om een fris pilsje te bestellen om de dorst te lessen. Daar is niets mis mee, zolang het bij dat ene pilsje blijft. Je lichaam heeft veel vocht verloren en heeft behoefte om dit aan te vullen. Water is goed, maar elektrolyten zijn de max. Een sportdrankje of kokoswater bulkt van de elektrolyten.

Zorg steeds dat je een stevig ontbijt neemt voor je aan een rit begint. Je zal hierdoor voldoende energie hebben om alert te blijven. Als je even een slaperig moment hebt tijdens het rijden is het tijd voor een korte pauze. Neem een drankje en een hapje en strek de benen. Een suikerhoudende snack zoals een Snickers kan een echte opkikker zijn op een moment van een dipje.