Woon- en werkverkeer

Je bent de dagelijkse files beu, maar kan je spijtig genoeg geen helikopter veroorloven. De oplossing spreekt voor zich dus je kiest voor een motorfiets. De ruime keuze van merken en modellen kan overweldigend zijn. Voor het dagelijks woon-werkverkeer is de keuze iets gemakkelijker.

Deze uitblinker in gebruiksgemak is ontworpen voor het woon- en werkverkeer. Ze beschikken over voldoende opbergruimte en zijn gemakkelijk te voorzien van een extra topkoffer voor meer opslagruimte. Ze zijn economisch in gebruik en vrij comfortabel. De motorscooter is niet erg gaaf, maar je moet het doel van dit vervoermiddel als prioriteit nemen en niet de cool-factor. Als de motor louter voor woon- en werkverkeer gebruikt wordt, zal deze optie je zeker niet teleurstellen.

Een naked bike is een motor die geen kuip heeft. Een racekuip is namelijk overbodig en onhandig om door het trage verkeer te sturen. De racekuip beschermt je toch niet tegen regen en is enkel bedoeld om een betere aerodynamica te verkrijgen. Het voordeel van een kuiploze motor is dat hij budgetvriendelijk is. Als je extra sliders of een valbeugel installeert, zal je ook de schade beperken bij een mogelijke uitglijer. Onderhoud is goedkoper voor een naked bike gezien het handiger is om aan de motor te werken. Alles is namelijk een stuk gemakkelijker bereikbaar.

De stelling “meer is beter” is niet van toepassing in dit geval. Als dagelijks transportmiddel wil je een economisch motor met een grote radius. Het is gewoon niet aangenaam om elke dag naar het benzinestation te gaan. Een 600 cc – 750 cc motor met een sterk koppel is ideaal voor je dagelijkse trip. Je beschikt dan over voldoende pk’s om vlot door het verkeer te gaan en een groot koppel zorgt ervoor dat je niet overvloedig moet schakelen bij elke verandering van het toerental.

Adventure motoren zijn gemakkelijk uit te rusten met een extra bagagekoffer. Ze zijn echter niet de enige modellen waar dit mogelijk is. Een gevarieerd assortiment van harde en zachte koffers is beschikbaar voor alle populaire modellen. Een waterdichte rugzak kan ook een oplossing bieden. Het dragen van een rugzak tijdens het besturen van een motor kan echter wel oncomfortabel zijn, maar dit is een persoonlijke voorkeur. Een magnetische tanktas die je bovendien kan gebruiken als rugzak is ook het overwegen waard.

Alle praktische overwegingen achter je laten en gewoon gaan voor je favoriete motor is ook een mogelijkheid. Als je elke dag kan starten met een glimlach, was deze motor de juiste keuze.