Relaxed op weg

Je bent helemaal gek van motoren, maar de laatste jaren had je simpelweg geen tijd om motor te rijden vanwege je drukke baan en je gezin. De kinderen zijn nu volwassen en het eeuwige presteren op het werk kan je veel beter relativeren. Alles moet niet meer zo. Is dit een midlifecrisis? Wie zal het zeggen. Je besluit staat vast, het is tijd voor een tweewieler en eentje met een vette motor.

Je kan het je nog levendig herinneren, je eerste motorfiets. Niet de snelste en niet de mooiste van de buurt, maar wel in jouw ogen. Als een gazelle achtervolgt door een leeuw snelde je door de straten van het dorp. Je was opgewonden, de adrenaline stroomde door je lichaam van opwinding bij het besef van je net verworven stuurmanskunst. Wat een leuke tijd was dat. Nu, jaren later, kriebelt het weer. Het gevoel van vrijheid en de mogelijkheid om tot rust te komen en even alleen maar te denken aan het toeren op je motorfiets overtuigt je de aankoop te doen. Je bent nu geen 18 meer en ook een stuk verstandiger. Je besluit om een touring motor aan te schaffen.

De ideale combinatie van verschillende factoren bepalen of een motor de geschikte motorfiets is voor jou. Als je over tour motoren praat is dit vaak een combinatie van koppel, comfort en de mogelijkheid voor bagage compartimenten. Touring motoren zijn prijzig, maar zijn ook beschikbaar in de lagere prijsklassen. Je moet dan vaak wel wat inleveren op het vlak van rijcomfort.