Motorreizen in Europa

Het is eindelijk zover. Je kan alle problemen achter je laten en je welverdiende motorvakantie starten. Nu is de vraag: Waarheen? Voordat je kan bepalen welke regio je gaat verkennen zijn er een paar andere vragen die je jezelf moet stellen.

Vakantie moet niet altijd een lange periode zijn. Je kan de batterijen al herladen na enkele dagen. Een korte trip is vaak een goede keuze voor een motorvakantie. Een motor is niet handig om veel bagage mee te transporteren, en dit is voor veel motorrijders een beperking en de reden om tripjes kort te houden. De motor stelt je in staat om vlot te manoeuvreren door het verkeer, met als gevolg dat je niet veel last ondervind van files. Als je beperkt bent in tijd kan je starten met het nemen van de snelweg. Dit maakt het mogelijk om in relatief korte tijd een grote afstand af te leggen. Eenmaal in de gewenst regio aangekomen kan je overschakelen tot de kleinere wegen die het rijplezier exponentieel laten toenemen. Mocht je over meer vrije tijd beschikken, dan kan je een lange trip ondernemen. Het is wel aan te raden om eerst enkele korte trips te doen met de motor om wat ervaring op te doen. Meestal is een minimum aan planning vereist, maar als je vrij wil zijn als een vogel kan dat natuurlijk ook. De ervaring leert echter dat enige planning er wel sneller voor zorgt dat je het meeste uit je vakantie haalt.

Korte trips zijn gemakkelijk te organiseren en kunnen dus spontaan ondernomen worden. Een snelle zoektocht op het internet zal je voorzien van tientallen bestemmingen dicht bij huis. Bloggers voorzien hun reiservaringen met gps-coördinaten en routebeschrijvingen. Het is altijd handig om wat extra informatie bij de hand te hebben over bezienswaardigheden of evenementen in je omgeving. De klassiekers voor korte trips zijn de Belgische Ardennen en de Eifel regio. Ze hebben hun populariteit te danken aan de excellente wegen die voorzien zijn van het beter bochtenwerk, en dat in combinatie met een uitstekende gastronomie.

Als je het besluit neemt om voor een langere periode op vakantie te gaan met de motor is een goede voorbereiding alles. Je bent namelijk niet in staat om veel bagage mee te nemen. Een goede overweging wat noodzakelijk is voor je trip is essentieel. Test alles eerst even uit met een korte trip zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

We wensen je veel reisplezier en hou het veilig.