De juiste helm

Als we een nieuwe motor kopen doen we dit niet onbezonnen. We vergelijken en gaan verschillende modellen bekijken in de showrooms. Eenmaal je keuze gemaakt wil je zo snel mogelijk een ritje maken op je nieuwe aanwinst. Een motor is echter niet het enige wat we nodig hebben voor onze eerste trip.

De keuze van de juiste helm kan van levensbelang zijn. Dit attribuut is je enige bescherming tegen een hoofdletsel. Besparen op de kost van een helm is daarom geen goed idee. Iedere helm is voorzien van een keurmerk. Dit garandeert dat ze voldoen aan alle wettelijke eisen. Laat je echter niet misleiden, een keurmerk betekent niet dat ze allemaal van dezelfde kwaliteit zijn. Een groot aanbod met een ruime prijsvariatie is beschikbaar. Topmerken gedragen door professionele racepiloten kunnen prijzig zijn. Deze modellen geven uiteraard een uitstekende bescherming, maar je betaald ook voor de merknaam en het design, evenals de kleurencombinatie van je favoriete piloot. Het lezen van reviews op het internet kan je helpen met de keuze van het merk en model van je helm. Een belangrijk aspect is ook de geluidsdemping van je helm. Het model kan een uitstekende bescherming bieden, maar een irritant windgeluid maken. Neem je tijd voor de keuze zodat je lange tijd kan genieten van je aankoop.

Een helm moet strak om je hoofd zitten. Met strak bedoelen we dat er geen extra ruimte is tussen de binnenkant van de helm en je hoofd. Bij het over je hoofd schuiven van een helm kan je een ongemakkelijk gevoel hebben en dat is in orde, zolang de helm niet klemt of te los zit tijdens het dragen. De juiste maat helm is van groot belang en kan het verschil maken bij een ongeval.