De gevaren van een motorreis

Reizen is nooit zonder gevaar. Een motorvakantie is daar geen uitzondering op. Als je met de motor reist zijn er specifieke gevaren.

Je beschikt niet over de hoge bescherming in vergelijking met moderne auto’s. Airbags, kreukelzones, en veiligheidsgordels dragen bij voor een betere bescherming in vergelijking met de motorfiets. Veel ongevallen kunnen echter voorkomen worden door defensief rijgedrag. Een gezonde dosis verstand maakt het mogelijk om een geweldige motor trip te beleven zonder kleerscheuren. Snelheid is vaak de boosdoener bij ongevallen. Sommige situaties heb jezelf niet in de hand en ervaren motorrijders zijn steeds op hun hoede voor verstrooide bestuurders die situaties niet correct inschatten. Mocht het dan toch mislopen, zorg er voor dat je voorbereid bent. Check of je in het bezit bent van alle benodigde documenten om een ongeval zonder kopzorgen af te handelen. Een extra reisverzekering kan je gemoedsrust geven, maar is niet noodzakelijk.

Het is geen goed idee om te besparen op het onderhoud van je motor. Een motorrijder is kwetsbaar en het vermijden van een technisch defect is niet alleen een zaak van irritatie te vermijden, maar kan ook van levensbelang zijn. Check je motorfiets of alles in orde is, of laat hem gewoon even nakijken door je motordealer. Kleine details zoals een goed gesmeerde ketting en de juiste bandenspanning kunnen je grote problemen besparen. Als je zwaar geladen op reis vertrekt kan je vragen om de multi-instelbare vering aan te passen voor het hogere gewicht. We raden ten sterkste aan om voordat je aan je trip begint even een korte testrit te maken met alle bagage om te testen of de motor naar behoren functioneert.